top of page

Onze diensten

Hoe kunnen wij jou helpen?

Om je goed op weg te kunnen helpen is het van belang om te weten waar je staat in het proces. Elk bouwproject doorloopt dezelfde fasen en alle fasen zijn afhankelijk van elkaar. Dit betekent dat als je een eerdere fase nog niet of niet volledig hebt gedaan, je meer risico loopt in de volgende fase. 

Een voorbeeld hiervan is wanneer iemand al gaat uitzoeken hoe ze hun ontwerp moeten bouwen, zonder dat ze een budget hebben of een voorlopig ontwerp hebben. Of dat iemand een vergunningstekening wil zonder de ruimtelijke haalbaarheid eerst te toetsen.

 

Om te voorkomen dat je in een onnodige iteratie beland en in een gefrustreerd proces raakt, hebben wij de bouwfasen voor je gedefinieerd.

In elke fase doorlopen we een aantal stappen om antwoord te krijgen op essentiële onderwerpen. Zo wil je weten bij de Oriëntatiefase of je project financieel en ruimtelijk haalbaar is. In de Ontwerpfase toets je hoe je ideeën vertaald kunnen worden naar een ruimtelijk ontwerp. Dit kan vaak op verschillende manieren en gaan we samen onderzoeken wat het beste bij jou past. Wanneer je een ruimtelijk ontwerp hebt waar je tevreden mee bent, ga je dit pas technisch uitwerken naar bouwtekeningen. Met de bouwtekening kan je een vergunning aanvragen en aannemers uitnodigen. Ook vormt dit de basis waarmee gebouwd kan worden. Je gebruikt deze documenten ook tijdens de uitvoering om afspraken te maken met aannemers en leveranciers.

Voor een succesvol project zal je stapsgewijs door elke fase moeten lopen. Met de inzichten die je krijgt in elke fase, krijg je grip op je project.

Haalbaarheid

Haalbaarheid

SO

Schets Ontwerp

Ontwerpen

Ontwerpen

VO

Voorlopig Ontwerp

Vergunning

Vergunning

DO

Definitief Ontwerp

Bouwbegeleiding

Bouwbegeleiding

TO/UO

Technisch Ontwerp

Interieur

Interieur

Interieur

Interieur Ontwerp

bottom of page