Onze diensten

Hoe kunnen wij jou helpen?

Elk bouwproject doorloopt dezelfde fasen en alle fasen zijn afhankelijk van elkaar. Dit betekent dat je zonder de antwoorden van de eerdere fasen te kennen, eigenlijk niet door kan gaan naar de volgende fase. 

Vaak krijgen wij bijvoorbeeld vragen van klanten die al bezig zijn met het uitzoeken hoe ze hun ontwerp moeten bouwen, zonder dat ze een budget hebben of een definitief ontwerp hebben. Of dat ze een vergunningstekeningen willen hebben zonder een ruimtelijk haalbaarheid eerst te toetsen, waardoor ze de uiteindelijke tekening niet kunnen gebruiken. 

Om te voorkomen dat je in een onnodige iteratie beland, hebben wij voor de bouwfasen zoals op onderstaande zijn genoemd, bedacht dat eerst de antwoorden moeten komen voor elke fase. 

Zo moet je eerst de antwoorden hebben bij Oriëntatie of je project financieel en ruimtelijk haalbaar is. In de Ontwerp fase toets je of je ideeën vertaald kan worden naar een ruimtelijk ontwerp. Wanneer je een ruimtelijk ontwerp hebt waar je tevreden mee bent, ga je pas uitzoeken hoe je deze technisch moet realiseren in de Vergunningsstukken. Pas nadat je je vergunning hebt, ga je dan verder uitwerken welke type elementen je daadwerkelijk gaat toepassen in je bouwproject. 

Voor een succesvol project heb je stapsgewijs voor elke fase de antwoorden nodig. Of je deze antwoorden zelf formuleert of dat je onze hulp nodig hebt, dat bepaal jij.

Belangrijk is wel dat je de antwoorden per fase hebt. 

Oriëntatie

Oriëntatie

SO

Schets Ontwerp

Ontwerpen

Ontwerpen

VO

Voorlopig Ontwerp

Vergunning

Vergunning

DO

Definitief Ontwerp

Interieur

Interieur

Interieur

Interieur Ontwerp

Uitvoering

Uitvoering

TO/UO

Technisch Ontwerp