top of page

Over ons

Onze architectuur wordt gedreven door de behoeften van de gebruiker en de achtergrond van de vraag. De wensen en eisen van onze klanten voeden ons ontwerp en we doorgronden de achterliggende vraag om ook mogelijke latente behoeften aan te stippen.

Wat is de achtergrond van de vraag? Voor wie wordt het ontwerp gemaakt? Hoe worden de ruimtes gebruikt? Welke eisen en welke wensen worden gesteld?

De manier waarop jij de ruimte gebruikt, hoe je door de ruimte beweegt, welke gewoontes je hebt en jouw achtergrond en gebruiken vormen de inspiratie van onze ontwerpen. We doorgronden de achtergrond van de vraag, zodat we altijd een passend ontwerp kunnen maken dat naadloos aansluit op jouw behoeften en meer.

"Creating happy, healthy space..." 

Met dit motto vertalen wij jouw wensen en behoeften naar maatwerk architectuur dat bijdraagt aan jouw gezondheid en welzijn. 

Klaar om samen aan de slag te gaan?

Over ons: Over
siska 07.jpg

Siska Surja

Principal Designer

Als architect ben ik gefascineerd door mensen. Wat maakt het dat ze leven zoals ze leven, en hoe draagt architectuur daaraan bij.
Ik heb in vele landen en plekken op de wereld gewoond. Op alle plekken hebben de omgeving, het klimaat, de cultuur en de normen en waarden allemaal een belangrijke rol gespeeld in het ontstaan en bestaan van de architectuur.
Als land kent Nederland tegenwoordig ook veel verschillende culturen en gewoonten. Dit passend maken binnen het Nederlandse klimaat en architectuur en het toepassen van de hedendaagse technieken en materialen leveren een interessant spanningsveld op.
Architectuur voor de mens, met invloeden zoals we die om ons heen hebben, bepaalt hoe wij leven.

Als voorzitter van DelftDesign houd ik me tevens bezig met de ontwikkelingen van het ontwerpvak en hoe dit wordt vertaald in de stad. 

maarten 01.jpg

Maarten Quispel

Architect

Als architect laat ik mij inspireren door de liefde van mijn kinderen en mijn passie voor muziek. De constant veranderende dynamiek en blijvende ontwikkeling is wat het leven en muziek zo mooi maakt. Het vinden van de juiste balans is hierin essentieel.
Het ritme van de gevel, de samenhang van materialen, de dynamiek van de ruimten onderling en het gevoel en de beleving van het pand en zijn omgeving maken de architectuur. Als architect ben ik altijd op zoek naar de juiste balans en juiste compositie in de gevels en samenhang van ruimten.
Daarbij heb ik extra oog voor de techniek ter ondersteuning van de architectuur en ook om de wens van de klant te ondersteunen. Techniek blijft in ontwikkeling en daarmee is het extra van belang om voor elk project de juiste technieken in te zetten dat recht doet aan de vraag van de klant.

Over ons: Ontmoet het team
Over ons: Instagram

Onze kernwaarden

Mensen

De mens staat centraal

Wij maken architectuur voor de gebruiker. Ons ontwerp is gebaseerd op de uitgangspunten die bepaald worden door de gebruiker. Dit is voor iedereen persoonlijk en uniek. Je achtergrond, cultuur, omgeving en gewoonten bepalen de uitgangspunten en vormen daarmee de basis van het ontwerp.
Andersom geldt natuurlijk ook dat het ontwerp bepaalt hoe je leeft. Om dit te onderzoeken hebben wij een beproefde methode ontwikkeld dat de latente behoeften, wensen en eisen boven water krijgt. Wij geven dit vorm aan de hand van een ontwerpsessie. De ontwikkelde methode stelt ons in staat om verassende, unieke en persoonlijke oplossingen te bedenken. Een op maat gemaakt ontwerp dat je levenskwaliteit zal verhogen.

Duurzaamheid

Duurzame oplossingen

Onder duurzaamheid verstaan wij verantwoord keuzes maken. Dit vertaalt zich terug in de keuzes over materiaalgebruik, energieverbruik en een gezonde leefomgeving.
Welke investeringen wenselijk zijn, is voor ieder project anders en sterk afhankelijk van de situatie. De ligging en oriëntatie van het gebouw, de beschikbare materialen in de buurt, de beoogde levensduur van het gebouw en de ambitie van de klant bepalen samen de randvoorwaarden waarin de ontwerpkeuzes worden gemaakt.
Wij kijken niet alleen naar de bouwkosten, maar ook naar de kosten tijdens de gebruiksfase en de levensduur van het gebouw. Inzicht in deze aspecten zijn essentieel om de investeringskeuzes te kunnen maken.

Comfort

Een comfortabele leefomgeving

Comfort is een aspect dat bij ons hoog in het vaandel staat. Design moet immers ook leefbaar zijn. Daarbij spelen aspecten zoals natuurlijke ventilatie, voldoende daglicht en toegankelijkheid een belangrijke rol in de gezondheid en leefbaarheid van de gebruiker. Hier besteden wij veel aandacht aan.
De reden voor deze aandacht komt voort uit de persoonlijke behoefte van het individu. Wat voor de één aangenaam is, is voor een ander onprettig. Daarom besteden wij altijd extra aandacht aan dit onderwerp, om te doorgronden hoe wij een comfortabele leefomgeving voor jou kunnen creëren.

Techniek

De juiste techniek toepassen

Ondanks dat de bouwwereld conservatief blijft, de technologie blijft ontwikkelen. De producten zijn beter geworden en processen efficiënter, maar vaak wordt vergeten dat het gebruik ervan ook anders zijn geworden dan in het verleden.
Wij passen niet klakkeloos nieuwe technieken toe. Evenmin oude ‘beproefde’ technieken die niet meer bij deze tijd passen. Wij blijven ook in discussie met leveranciers, bouwers en adviseurs om de juiste keuze voor elk project en onze klanten te kunnen maken.
Aspecten als comfort, duurzaamheid, cultuur, esthetica, planning en budget spelen hierin allemaal een rol.

Architectuur

Architectonisch verantwoord

Een gebouw is altijd onderdeel van een groter geheel. De locatie en context waarin het gebouw staat is voor elk gebouw uniek. In onze architectuur zijn wij altijd op zoek naar de relatie van het gebouw met zijn omgeving.
De stijl, de typologie, de materialisering, het karakter en de uitstraling van het ontwerp worden mede bepaald door de specifieke locatie eigenschappen. Het verhaal achter de locatie en de geschiedenis van een bouwwerk, is een bron van inspiratie.

Over ons: Lijst

Start je project hier

Laten we samen aan de slag gaan! Boek een gratis consultatie met ons om inzicht te krijgen in de mogelijkheden van je project

Over ons: Tekst

Recente projecten

Over ons: Recente projecten
20210211_110127.jpg

Nieuwbouw vrijstaande woning

Berschenhoek

bottom of page