Veelgestelde vragen

Welke certificeringen hebben de ontwerpers van SMnL Architecten?


Een architect is een beschermd titel. Siska en Maarten zijn allebei geregistreerde architecten. Dit betekent dat zij aan de benodigde opleidings- en beroepservaringseisen voldoen.
De registratienummer van Siska is : 1.170401.005
De registratienummer van Maarten is: 1.101001.004
Wat onderscheidt SMnL Architecten van andere bedrijven?


Wij zijn gespecialiseerd in het vinden van creatieve ontwerpoplossingen voor klanten die niet weten welke potentie hun vastgoed beschikken. Met onze beproefde ontwerpmethoden helpen wij klanten die onzeker zijn over de mogelijkheden van hun project naar klanten die grip en inzicht hebben in hun projecten.
In welke gebieden werkt SMnL Architecten?


Wij werken vooral in de sectoren Woningbouw en kleinschalig Utiliteitsbouw.
Waarom heb ik een architect nodig?


Een architect benaderd de vraagstukken op technisch, esthetisch en functionaliteit. Je hebt een architect nodig wanneer je ontwerpvraag complex is dat je niet weet welke oplossingen mogelijk zijn of toe te passen zijn in je project.
Ik heb alleen bouwtekeningen nodig. Kunnen jullie dat ook regelen?


Nee. In een bouwtekening zitten onze ontwerpgedachten en technische aspecten verwerkt waaronder veiligheid en gezondheid. Een bouwtekening is een resultaat van deze gedachten en niet een klakkeloze samenstelling van lijnen.
Komen jullie eerst langs voor een vrijblijvend advies?


Nee. Als we langskomen dan moeten we meer weten over hoe het gebouw in elkaar zit. Een bestaande tekening uit het archief en foto's zijn voldoende voor ons om ontwerpideeën te presenteren.
Wat is het verschil tussen een architect en een aannemer?


Een architect bedenkt hoe verschillende aspecten samenhangen en wat dit voor effect heeft op je leven. Een aannemer bouwt en heeft veel praktische ervaring. Als je project klein genoeg is heb je ook geen architect nodig.
Wat is het verschil tussen een architect en een bouwkundige?


Een architect benaderd een bouwkundige vraagstuk vanuit de gebruikersperspectief en de functionaliteit. Een bouwkundige benaderd het vanuit een technisch oogpunt en bedenk praktische oplossingen.
Hoeveel kost een architect?


De antwoord op deze vraag hangt af van de complexiteit van het project en hoeveel werk hiermee gemoeid zijn. Bij SMnL Architecten werken wij op uren basis.
Wat is een bestek en waarom heb ik deze nodig?


Een bestek is een set documenten die de werkzaamheden en beschrijving van elementen bevatten die gebruikt zullen worden in de te bouwen bouwwerk. Zonder een bestek krijgt de aannemer de vrijheid om te bepalen wat voor kwaliteit bouwwerk je krijgt.

Staat je vraag er niet tussen? We beantwoorden deze graag. Stel je vraag door een mail te sturen via onderstaande knop. 

Start nu je project

Laten we samen aan de slag gaan! Klik op onderstaand knop en vul het formulier in om een op maat gemaakte offerte van ons te ontvangen.