top of page
 • Welke certificeringen hebben de ontwerpers van SMnL Architecten?
  Architect is een beschermde titel. Siska en Maarten zijn allebei geregistreerde architecten. Dit betekent dat zij aan de benodigde opleidings- en beroepservaringseisen voldoen. Het registratienummer van Siska is : 1.170401.005 Het registratienummer van Maarten is: 1.101001.004
 • Wat onderscheidt SMnL Architecten van andere bedrijven?
  Wij zijn gespecialiseerd in het vinden van creatieve ontwerpoplossingen voor klanten die niet weten over welke potentie hun vastgoed beschikt. Met onze beproefde ontwerpmethoden helpen wij klanten die onzeker zijn over de mogelijkheden van hun project naar klanten die grip en inzicht hebben in hun projecten.
 • In welke gebieden werkt SMnL Architecten?
  Wij werken vooral in de sectoren Woningbouw en kleinschalig Utiliteitsbouw.
 • Waarom heb ik een architect nodig?
  Een architect benadert de vraagstukken op technisch, esthetisch vlak en op functionaliteit. Je hebt een architect nodig wanneer je ontwerpvraag complex is en je niet weet welke oplossingen mogelijk zijn voor je project.
 • Ik heb alleen bouwtekeningen nodig. Kunnen jullie dat ook regelen?
  Nee. In een bouwtekening zitten onze ontwerpgedachten en technische aspecten verwerkt waaronder veiligheid en gezondheid. Een bouwtekening is een resultaat van deze gedachten en niet een klakkeloze samenstelling van lijnen.
 • Komen jullie eerst langs voor een vrijblijvend advies?
  Nee. Als we langskomen dan moeten we meer weten over hoe het gebouw in elkaar zit. Een bestaande tekening uit het archief en foto's zijn voldoende voor ons om ontwerpideeën te presenteren.
 • Wat is het verschil tussen een architect en een aannemer?
  Een architect bedenkt hoe verschillende aspecten samenhangen en wat dit voor effect heeft op je leven. Een aannemer bouwt en heeft veel praktische ervaring. Als je project klein genoeg is heb je ook geen architect nodig.
 • Wat is het verschil tussen een architect en een bouwkundige?
  Een architect benadert een bouwkundig vraagstuk vanuit het gebruikersperspectief en de functionaliteit. Een bouwkundige benadert het vanuit een technisch oogpunt en bedenkt praktische oplossingen.
 • Hoeveel kost een architect?
  Het antwoord op deze vraag hangt af van de complexiteit van het project en hoeveel werk hiermee gemoeid is. Bij SMnL Architecten zijn de kosten een vertaling van de te maken uren of een inschatting daarvan.
 • Wat is een bestek en waarom heb ik deze nodig?
  Een bestek is een set documenten die de werkzaamheden en beschrijving van elementen bevatten die gebruikt zullen worden in het te bouwen bouwwerk. Zonder een bestek krijgt de aannemer de vrijheid om te bepalen welke kwaliteit je krijgt.

Staat je vraag er niet tussen? We beantwoorden deze graag. Stel je vraag door een mail te sturen via onderstaande knop. 

Start nu je project

Laten we samen aan de slag gaan! Klik op onderstaand knop en vul het formulier in om een op maat gemaakte offerte van ons te ontvangen.

bottom of page