top of page

Interieur

Interieur Ontwerp

• Een kapstok waarop interieurkeuzes gemaakt kunnen worden
• Een samenhangend plan waardoor je interieur een geheel wordt met het totaalplaatje
• Begeleiding om het ontwerp uit te laten voeren volgens plan

Hoe kunnen wij jou helpen?

Het Technische Ontwerp beslaat de casco onderdelen van een bouwwerk (zie ook Uitvoering). Echter de invulling van een bouwwerk is veel meer dan dat. De combinatie van materialen en hoe deze toegepast worden definiëren de contouren van een ruimte en de verbinding tussen verschillende (buiten)ruimten. De inrichting, de afwerking met kleuren, texturen en materialen bepalen uiteindelijk hoe een ruimte wordt ervaren en gebruikt. Te veel harde en gladde materialen zijn niet goed voor de akoestiek, maar te veel stof of zachte materialen kan een ruimte een benauwend gevoel geven.
Daarnaast zijn een aantal keuzes zoals type vloerafwerking of keukenindeling onlosmakelijk verbonden met de technische uitwerking van het casco van het bouwwerk.
In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, adviseren wij altijd om het interieur van een bouwplan uit te werken voordat een aannemer gekozen wordt.
Zaken zoals waar de lichtpunten, wand contact dozen, de inrichting van de keuken of de inbouwkasten zullen komen moeten eerst uitgedacht zijn voordat het Technische Ontwerp uitgewerkt kan worden. In het Technisch Ontwerp bepalen wij onder meer waar de spotjes komen, waar de kranen komen, en waar de afvoerpunten zitten en beschrijven wij hoe deze uitgevoerd moeten worden.
Afhankelijk van je behoefte maken wij afspraken over onze betrokkenheid op je interieur ontwerp. Wil je een compleet ontwerp incl. kleuradvies, afwerkstaten en inrichting van de meubels zodat je alleen maar de sleutel krijgt, of wil je liever dat wij jou voorzien van een boodschappenlijst en dat je alles zelf uitkiest? Of ga je liever zelf aan de slag met de uitwerking en geef je aan ons door waar de aansluitpunten moeten komen, de keus is aan jou. Het is wel van belang om goede afspraken te maken hierover, zodat je weet welke vrijheden of beperkingen je hebt voor nu en in de toekomst.

Add a Title
Add a Title
Add a Title
Add a Title
Add a Title
Add a Title
bottom of page