Uitvoering

Technisch Ontwerp

• Kwaliteitscontrole en bewaken van budget en planning tijdens de bouw
• Behartigen van de belangen van de opdrachtgever tijdens het bouwproces
• Zorgen voor heldere en duidelijke communicatie tussen alle partijen

Hoe kunnen wij jou helpen?

Met de Uitvoeringsfase denken mensen direct aan het kiezen van de beste aannemer voor je bouwproject. Maar wat heb je nodig om de aannemer van de juiste informatie te voorzien, zodat je weet wat je krijgt? En hoe kan je verschillende aanbiedingen vergelijken en beoordelen? Wat staat er in een overeenkomst met een aannemer?

Om te voorkomen dat je appels met peren gaat vergelijken werken wij in deze fase de vergunningstekeningen uit naar een Technisch Ontwerp en bestekstukken. Daar waar wij in de vergunningsstukken beschrijven waar de verschillende bouwelementen aan moeten voldoen en hoe ze eruit zien (bijvoorbeeld: kunststof kozijn in de kleur wit RAL 9010), werken wij in deze fase uit welke kwaliteit, merk en type het kozijn moet zijn. Er zijn nogal wat kwaliteitsverschillen en mogelijkheden tussen de ene leverancier en de ander met uiteraard een ander kostenplaatje.
Daarnaast beschrijven wij ook welke kwaliteitsniveau en welke standaarden er gehanteerd worden bij de uitvoering van het bouwwerk en hoe wij deze ook gedurende de bouw controleren en toetsen. Belangrijke elementen zoals gevelelementen of kleur verf wil je ook van tevoren kunnen toetsen door middel van een monster die een aannemer moet voorleggen voordat deze toegepast kan worden.
Zoals eerder genoemd (zie ook Interieur) zullen wij ook in deze fase al jouw input m.b.t. de concrete uitvoeringsgerelateerde zaken zoals de aansluitpunten, afwerkstaten, lichtplan, sanitairplan uitwerken.

Deze afspraken leggen we vast in het bestek en het Technisch Ontwerp. Het voordeel hiervan is dat de aanbiedingen van aannemers dezelfde kwaliteit en onderdelen als uitgangspunt hebben. Tevens maken deze stukken onderdeel uit van het contract en kan dus tijdens de uitvoering hierop gestuurd worden.

Add a Title
Add a Title
Add a Title
Add a Title
Add a Title
Add a Title