IMG_1185.jpg

Woningen

Wij werken aan een divers scala aan woningbouw. Van nieuwbouw tot renovatie en transformatie. Hierbij is het uitgangspunt een gezonde en veilige leefomgeving te creëren voor de bewoners welke toekomstbestendig is en kan anticiperen op veranderingen.

 

Projecten

Portfolio met werk

Gevel
Gevel

Interieur
Interieur

Detail constructie interieur
Detail constructie interieur

Gevel
Gevel

Splitsing appartement

Haarlem

In dit project wordt een jaren ’30 woon-winkelpand gesplitst naar 3 appartementen. SMnL Architecten is verantwoordelijk voor het opstellen van het ontwerp en de technische documenten die benodigd zijn voor de omgevingsvergunningaanvraag. Uitdaging van dit project is de verdichting van een binnenstedelijke locatie die heel erg gewild is. Hierdoor zijn diverse eisen zoals parkeerdruk, geluid en duurzaamheid belangrijke thema's om op te lossen naast de ontwerpopgave.
Het begeleiden en coördineren van het vergunningstraject, de communicatie met de gemeente inclusief de coördinatie van diverse onderzoeken zoals parkeerstudie, geluidsonderzoek, ventilatieberekeningen, daglichtberekeningen en bouwbesluittoets worden door of onder leiding van SMnL Architecten uitgevoerd.

Keuken
Keuken

Toilet
Toilet

Badkamer
Badkamer

Keuken
Keuken

Renovatie woning

Delft

Het project betreft een complete renovatie van een woning. De bestaande aanbouw wordt gestript en een nieuwe keuken wordt erin geplaatst met extra daklichten en een nieuwe achtergevel.
Een nieuw toilet incl. aansluiting op de begane grond is gerealiseerd aan de voorzijde van de woning. Een nieuwe badkamer is ontworpen met een bad, toilet, wasmachine en wasbak op de eerste verdieping.

Zijgevel
Zijgevel

Achtergevel
Achtergevel

Zijgevel
Zijgevel

Levensloopbestendige nieuwbouw woning

Hellevoetsluis

Voor deze opgave is een nieuwbouwwoning gerealisserd op een leeg bouwkavel int Hellevoetsluis. SMnL Architecten is van ontwerp tot en met uitvoering en oplevering betrokken bij het proces. Dit project is een samenwerking met Architechniek, waarbij SMnL Architecten de verantwoordelijkheid van het ontwerp en het verzamelen van de benodigde technische documenten voor de omgevingsvergunningaanvraag op zich heeft genomen.

De uitdaging van dit project is om de woning binnen de bestaande omgeving een passende oplossing te bieden dat de wens van de opdrachtgever behartigd en tevens kan rekenen op de steun van de gemeente en de buren. 

Het begeleiden en coördineren van het vergunningstraject, het uitnodigen en onderhandelen met de aannemer, de communicatie met de gemeente inclusief de coördinatie van diverse onderzoeken zoals stikstof, geluidsonderzoek, ventilatieberekeningen, daglichtberekeningen en bouwbesluittoets, bouwbegeleiding, toezicht tijdens de bouwop locatie en oplevering zijn mede door of onder leiding van SMnL Architecten uitgevoerd.

IMG_5417.jpg
IMG_5417.jpg

IMG_5416.jpg
IMG_5416.jpg

IMG_5417.jpg
IMG_5417.jpg

Renovatie woning

Delft

Een ontwerp voor een nieuwe grote keuken en gevel met glas in lood ramen. De bladen en wanden van de keuken is met beton ciré afgewerkt voor een strakke afwerking en is bovendien makkelijk schoon te maken.
De nieuwe kozijnen met glas in lood ramen zijn samen ontworpen met de keuken. Het diepe werkblad van 80 cm geeft de gebruiker extra ruimte voor stalling van keukengerei en apparaten, waardoor nog meer werkruimte ontstaat.

Woonkamer
Woonkamer

Keuken
Keuken

Eetkamer
Eetkamer

Woonkamer
Woonkamer

Uitbouw en renovatie woning

Luxemburg

Dit project betreft het realiseren van een uitbouw aan de achterzijde van een tussenwoning in Luxembourg. Tussen de bestaande woning en de uitbouw wordt een lichtstraat geplaatst om zoveel mogelijk daglicht in de woonkamer/keuken te krijgen en een accent te geven aan de twee ruimten.
De keuken en woonkamer zijn gescheiden door een kookeiland. Aan de tuinzijde bevindt zich de eettafel dat door de openslaande deuren optimaal gebruik maakt van de relatie met de tuin.

Dakopbouw
Dakopbouw

Gevel
Gevel

Dakopbouw
Dakopbouw

Dakopbouw

Hoogvliet

Een complete dakopbouw op de tweede verdieping. De tweede verdieping is een exacte kopie van de eerste verdieping. Voor dit project is SMnL Architecten verantwoordelijk voor het ontwerp van de uitbouw, nieuwe indeling van de bovenverdieping en heeft namens de opdrachtgever de vergunning verzorgd.

Voorgevel woning
Voorgevel woning

Doorsnede
Doorsnede

Gevel
Gevel

Voorgevel woning
Voorgevel woning

Verduurzaming jaren '30 woning

Delft

De opdracht voor deze jaren ’30 woning is om het te verduurzamen met de nieuwste technologie en te isoleren naar de eisen van een nieuwbouwwoning om het energielabel A te verkrijgen.
Hiertoe worden de daken en gevels geïsoleerd, een warmtepomp geplaatst en de bestaande kozijnen vervangen.
SMnL Architecten heeft de technische documenten verzorgd en het vergunningstraject begeleid. In nauw overleg met de gemeente zijn de opties voor het plaatsen van de buitenunit van de warmtepomp uitgebreid besproken. Een delicate opgaven daar het de eerste woning in binnenstad van Delft is, waarvoor een vergunning is afgegeven voor het plaatsen van een warmtepomp.

 

Offerte aanvragen

Ben jij naar aanleiding van onze ervaringen geïnteresseerd in het ontvangen van een offerte? Klik op onderstaand knop en vul het formulier in om een op maat gemaakte offerte van ons te ontvangen. Het invullen van het formulier kost slechts 2 minuten.

 

Meer weten over onze diensten?

Klik op onderstaande dienst voor een inkijk in onze werkwijze

keuken_4.jpg

Ontwerp

Van dromen naar realiteit

Blueprint

Vergunning

Technische uitwerking

IMG_1179.jpg

Uitvoering

Kwaliteit bewaking