22.jpg

Ontwerp

Van dromen naar realiteit

In deze fase stellen wij ontwerp(en) op om:

  • inzichtelijk te maken welke kansrijke oplossingen er concreet zijn voor je project;

  • je de sfeer van je project te laten proeven;

  • integrale ruimtelijke oplossingen te presenteren die haalbaar zijn voor jouw project, zonder ingewikkelde technische oplossingen al te moeten uitwerken;

  • jou inzicht te geven in wat je te wachten staat gedurende het project naar aanleiding van je keuze op een bepaald ontwerp. Dit geeft grip op het verdere proces, budget en planning.

Wij werken met een beproefde ontwerpmethode waarin we jou volledig betrekken bij het proces zodat je niet achteraf ontevreden bent over het ontwerp.

 

Onze werkwijze

Er zijn talloze mogelijkheden om een bouwwerk te ontwerpen. Wij zijn gespecialiseerd in het opstellen van ontwerpen die antwoord geven op jouw behoeften. Daarom nemen wij uitgebreid de tijd om te doorgronden wat je wilt, wat onze speelruimte zijn, en welke mogelijkheden er zijn om het ontwerp gerealiseerd te krijgen. Zo komen we altijd tot verrassende resultaten die passend zijn bij de wensen van onze klanten.

De ontwerpen die wij maken is een resultaat van een samenwerking met onze klanten. Wij vragen jou om vantevoren uitgebreid een vragenlijst te beantwoorden over de belangrijke uitgangspunten van het ontwerp.

Daarnaast vragen wij jou ook om ons zoveel mogelijk duidelijk te maken hoe jij het ontwerp voor ogen ziet.

Tijdens een ontwerpsessie zullen wij alle aspecten behandelen om zeker te zijn dat wij geen belangrijk wens missen achteraf.

Deze werkwijze is een beproefde methode waarin wij zeker kunnen zijn alle belangrijke aspecten te kunnen ondervangen en behandelen voorafgaand wij naar de tekentafel gaan. Zo kunnen wij efficiënt te werk gaan en hoeven wij niet achteraf aanvullende wensen en eisen opnieuw te verwerken in het ontwerp.

Na de ontwerpsessie gaan wij aan de slag om een aantal ontwerpvarianten voor je uit te werken. Dit doen wij om te laten zien welke mogelijkheden er zijn het project te bieden heeft.

Het voordeel van deze fase is dat je op de hoogte bent van alle kansrijke mogelijkheden van je project. Doordat wij alle mogelijkheden onderzocht hebben, voorkomt dit veel wijzigingen in een latere stadium wat altijd veel kosten met zich mee brengen. Je weet precies waarom je voor een ontwerp kiest en zul je niet meer komen met vragen “wat als we …. doen?” achteraf.

Een aanpassing in het ontwerp in deze stadium is slechts een wijziging op papier. Terwijl later tijdens de bouw, kost dit je veel tijd en geld omdat je moet denken aan zaken zoals inkoop kosten, meerwerk van de aannemer, vertraging op de planning, etc.

Daarnaast krijg je ook aan de hand van de ontwerpstudie de benodigde inzichten om je oorspronkelijke plan bij te stellen. Is dit het resultaat dat je voor ogen hebt, of wil je toch het budget, planning of de scope van je project aanpassen?

 
Image by Edho Pratama

Samen aan de slag

Wil je weten hoe wij jouw behoeften en ideeën zullen vertalen naar een ontwerp dat antwoord geeft op jouw behoeften? Vul onderstaand formulier in om in contact te komen met Maarten of Siska of vul de gegevens in van je project en ontvang een vrijblijvende offerte inclusief stappenplan om te komen tot jouw droom ontwerp.

Bedankt voor de inzending!